Exponentieel groeien met SEO: 3 factoren

Exponentieel groeien met SEO: 3 factoren

Exponentieel groeien met SEO: SEO is dé manier (zelfs anno 2019) om exponentiele groei te verwezenlijken. Veel factoren fungeren als een mes dat aan twee kanten snijdt. Dit komt doordat Google veel waarde hecht aan gebruikersvriendelijkheid. In dit artikel neem ik je mee in 3 factoren voor SEO die óók de groei van jouw onderneming stimuleren.

Het is lang verleden tijd dat websites enkel fungeren als online visitekaartje. Vandaag de dag wil je jouw bezoekers meenemen in het verhaal van jouw bedrijf en wat je doet. Het creëren van kwalitatieve content staat hierbij centraal.

Wanneer je kwalitatieve content maakt op jouw website fungeert dit als een mes dat aan twee kanten snijdt. Op deze eerste plek schrijf je uiteraard de content voor de bezoeker. Deze bezoeker profiteert hiervan door te worden geïnformeerd. Daarbij is dit een mooie kans op de bezoeker te laten zien wat jij aanbiedt en hoeveel kennis van zaken jij hebt.

Aan de andere kant fungeert deze content als middel om de vindbaarheid te vergroten. Google vindt het belangrijk dat de zoekresultaten van hoge kwaliteit zijn. De zoeker is immers de eindgebruiker van de zoekmachine. Het tevreden houden van deze zoeker is taak/prioriteit #1 van de zoekmachine. De beste manier om dit te bewerkstelligen is het aanbieden van hoogwaardige content. Dus: Google beloond ondernemers die websites hebben met sterke content. Dit geldt niet alleen voor teksten; ook voor video’s, afbeeldingen, gifjes etc.

2.) Link builden en naamsbekendheid

Link builden is ook anno-2019 dé factor om hogerop in Google te komen. Google hecht hier om een aantal redenen waarde aan:

  1. Wanneer een website een backlink naar jouw website plaatst onderschrijft deze website jou eigenlijk. Het kan worden geïnterpreteerd als een positieve review over jouw website en bedrijf. Doordat het een relatief grote investering van deze website is weegt deze review zwaar.
  2. Het laat zien dat er over jouw bedrijf wordt geschreven. Andere websites gebruiken jouw content als bron. Hierdoor krijgt deze meer autoriteit en wordt er meer waarde gehecht aan jou als specialist in een bepaalde branche of markt.

Het uitvoeren van een linkbuilding campagne fungeert tevens als een mes dat aan twee kanten snijdt. Naast dat een linkbuilding campagne backlinks oplevert levert het ook een hogere naamsbekendheid op.

Wanneer je je bezighoudt met white hat linkbuilding houd je je waarschijnlijk veel bezig met gastbloggen. Dit is het proces van het plaatsen van gastartikelen op andere websites. Deze websites hebben (wanneer ze relevant zijn) veel bezoekers die in jouw doelgroep passen. Op deze manier verkrijg je niet alleen kwalitatieve backlinks; je toont ook jouw expertise aan relevante bezoekers.

3.) Website snelheid

De website snelheid is een factor waar Google steeds meer waarde aan hecht. De reden hierachter is dat steeds meer mensen met de mobiel browsen. Hierdoor is het steeds belangrijker om een snelle website te hebben. De mobiel werkt vaak met een trager netwerk waardoor fouten in de website snelheid funest zijn.

Een studie van Amazon heeft zelfs aangetoond dat het bedrijf 1% omzet verliest per 100ms vertraging op de website. (https://www.gigaspaces.com/blog/amazon-found-every-100ms-of-latency-cost-them-1-in-sales/)

De website snelheid is een officiële factor vanuit Google. Daarnaast heeft het directe impact op de gebruikersvriendelijkheid van een website. Dit maakt het meer dan waard om hier goed naar te kijken bij het bouwen van jouw bedrijfssite.

lokale zoekresultaten

Conclusie

SEO is dé manier om duurzaam te ondernemen. Dit geldt niet alleen voor webshops: ook B2B bedrijven kunnen langdurig profiteren van sterke posities in de zoekmachines.

Wanneer de top-3 is behaald op de beoogde zoekwoorden komt er een gestage stroom omzet binnen. Dit gaat de fluctuaties in het inkomen van de ondernemen tegen en zorgt voor een positieve mediaan. Gebruik bovenstaande punten om efficiënt aan de slag te gaan met SEO. Al deze punten hebben niet alleen impact op de SEO: Ook op jouw omzet en naamsbekendheid.

Succes!

Geschreven door:

Ralf van Veen

Freelance SEO Specialist

Organisatie is ralfvanveen.com (of Ralf van Veen)

Website https://ralfvanveen.com

https://www.linkedin.com/in/ralfvanveen/

ralf@ralfvanveen.com

Ralf van Veen - SEO specialist
Geen reactie's

Geef een reactie

4 + een =

error: