Wat is een huisstijl?

Zorg dat je branding overal hetzelfde is

Wat is een huisstijl? Een huisstijl is meer dan alleen je logo het is je bedrijf herkenbaar maken op alle fronten in dezelfde stijl. Je wilt een positieve indruk maken op bestaande klanten maar ook op nieuwe klanten daarom zorg je dat je huisstijl overal hetzelfde is. Een goede huisstijl vertegenwoordigd niet alleen je identiteit maar is ook een versterking van je bedrijfs identiteit. Een huisstijl geeft dus een indruk naar buiten toe. Mensen vormen een beeld van je dus je krijgt een imago.

 

Welke dingen staan basis voor een huisstijl?

 

  • Logo
  • Kleuren
  • Lettertype/font

 

Dit zijn maar een paar dingen die je huisstijl kunnen vertegenwoordigen. Want Op deze manier kun je visitekaartjes – flyers – folders en briefpapier laten maken en natuurlijk laat je dit ook terug komen op je WordPress website. Een huisstijl is dus meer dan je logo het is de manier waarop jij je bedrijf presenteerd altijd met dezelfde stijl.

Wat-is-een-huisstijl
De-Oude-Barones-klant-van-Check-it-Media

Het belang van een huisstijl

Wat is nu het belang van een huisstijl? het voornaamste is de herkenbaarheid die je creƫert. Hoe beter herkenbaar hoe beter voor klanten om je te vinden. In deze tijd van de snelle media is het vooral van belang dat je huisstijl terug te vinden is op je website, want je zult op deze manier je bestaande klanten van dienst kunnen zijn maar denk ook aan je nieuwe klanten die krijgen meteen te maken met je logo en je bedrijfskleuren en je stijl. Je gelooft het niet maar mond op mond reclame is nog steeds 1 van de beste manieren om bekend te worden, en als jij je huisstijl niet goed voor elkaar hebt dan zal niemand het over je hebben laat staan je herinneren.

 

Hieronder nog een aantal voorbeelden van het belang van een goede huisstijl.

 

  • Positief beeld van de organisatie (identiteit)
  • Aantrekkingskracht voor huidige en toekomstige klanten en medewerkers
  • Vertoon van professionaliteit

Het maken van een huisstijl

Hoe maak je een huisstijl? Niemand kent je bedrijf zo goed als jijzelf probeer dit zo goed mogelijk te vertalen aan een grafische vormgever. In deze tijd is de uitspraak “less is more” zeker van toepassing, mensen zitten niet meer te wachten op een te drukke huisstijl met 20 verschillende kleuren.

 

Wil je echt goed bezig met je huisstijl neem dan eens contact met ons op wij kunnen je vast helpen.

WordPress uitleg door Check it Media

Wil jij ook een gave huisstijl?

Wij werken voor

UNI10 - klant van Check it Media
De Oude Barones - klant van Check it Media
Stichting Cultureel Erfgoed Enschede - klant van Check it Media
Twente Schutting - klant van Check it Media
Casa Porlezza - klant van Check it Media
Ron Meulenkamp - klant van Check it Media
error: