Wat is WordPress?

Het beste Content Management Systeem om je site te beheren

Wat is WordPress? WordPress is een CMS (Content Management Systeem) met dit systeem kun je een website bouwen en onderhouden. Het is ooit begonnen als een simpel blog systeem genaamd b2/cafelog maar omdat Michel Valdrighi die het heeft ontworpen in 2002 plotseling verdween besloten Matt Mullenweg en Mike Little in 2003 ( WordPress is born ) om dit systeem verder te ontwikkelen dus nu bekend als het meest gebruikte CMS ter wereld WordPress.

 

Christine Selleck Tremoulet, een blogger en vriendin van Matt Mullenweg kwam met het idee voor de naam WordPress.

 

Inmiddels is WordPress meer dan een simple blog systeem en wordt het gebruikt door de grootste bedrijven ter wereld. Het is dan ook niet gek dat WordPress zo populair is en dat bijna 30% van alle websites hierop draaien.

WordPress-het-meest-gebruikte-CMS-van-Check-it-Media

Volgens de data van W3Tech  zou WordPress inmiddels een marktaandeel hebben van meer dan 60 procent. Dat wil dus zeggen dat als een website op een content management systeem draait dat dit hoogst waarschijnlijk WordPress is. Als je kijkt naar de concurrenten zoals Joomla РDrupal РSquarespace en shopify die komen dan net een beetje om de hoek kijken maar dan van heeel ver weg van Joomla is de nummer 2 en die heeft een marktaandeel van 5.4%

 

WordPress is een systeem dat draait op PHP je hoeft niet veel technische kennis nodig te hebben om dit te laten draaien, want je hoeft geen enkele regel PHP zelf te schrijven. Het voordeel hiervan is dat je ook een blog of een webshop kunt maken zonder dat je dus de programmeertaal hoeft te leren.

Open source dus gratis

WordPress is open source, dat betekent dus dat iedereen de broncode van WordPress mag en kan inzien. Je mag deze ook geheel zelf aanpassen en verspreiden zonder dat hier consequenties aan vast zitten.Je kunt gratis een kopie van WordPress downloaden op WordPress.org. Doe hiermee wat je wilt. Let wel op download altijd de laatste versie op het moment van schrijven is dat Versie 5.03

WordPress-het-meest-gebruikte-CMS-van-Check-it-Media

WordPress.org VS WordPress.com

Er zijn wezenlijke verschillen tussen WordPress.org en WordPress.com. Je kunt op WordPress.com gratis een website opzetten het is een soort “freemium” service, je krijgt hier dan een subdomein dus zeg maar checkitmedia.wordpress.com. Wat is dan WordPress.org vraag je je nu dus af, nou dat is dus de plek waar je WordPress kunt downloaden het hele CMS Systeem. Dit mag je en kun je dus op je eigen hosting gaan zetten zodat je hieruit dus een eigen website kunt bouwen.

 

Een site maken op WordPress.com is wel anders dit kun je niet vergelijken als je WordPress op je eigen url zet, als je door ons een website laat maken komt die op je eigen hosting en op je eigen domein niet op een subdomein. Het voordeel hiervan is je bent beter zichtbaar in Google en je blijft je eigen identiteit houden. Wij kunnen dan ook direct SSL activeren voor een beter beveiliging en alles is je eigen beheer.

WordPress uitleg door Check it Media

Wil jij ook zon gave WordPress website hebben?

Wij werken voor

UNI10 - klant van Check it Media
De Oude Barones - klant van Check it Media
Stichting Cultureel Erfgoed Enschede - klant van Check it Media
Twente Schutting - klant van Check it Media
Casa Porlezza - klant van Check it Media
Ron Meulenkamp - klant van Check it Media
error: